Mauritius

Het is al weer bijna één week geleden dat ik door mijnwerkgever werd getrakteerd gezamenlijk met een hoeveelheid collegaxb4s om naarMauritius af te reizen. Zoals al eerder vermeld was ik geselecteerd voor deHundred Percent Club en ik heb genoten van die week. De heenreis verliepperfect waarbij bij de overstap op de luchthaven in Parijs (Charles de Gaulle)er zelfs een eetgelegenheid afgehuurd was voor ons alleen. Daar stondenheerlijk hapjes en drankjes al op ons te wachten. Alleen de terugreis viel heelerg tegen doordat ik die avond doorgehaald had tot 04:00 in de ochtend en om06:00 op het vliegveld moest zijn voor de terugvlucht. Nu is dat op zich nietzo punt, want je kan in het vliegtuig slapen waren het niet dat al mijn holtesin mijn kop dicht begonnen te gaan zitten en wat gepaard ging met oor enhoofdpijn. Slapen kwam er echt dus niet van en was dus deze terugreis eendrama. Thuis aangekomen heb ik hier ongeveer 3 á 4 dagen behoorlijk last vangehad en nu begin ik een beetje weer te functioneren.

Maar hoe was Mauritius nou zou je zeggen? Bij aankomst was het meteen zweten, want met een graadje op 30 en een vochtigheidsgehalte tussen de 60 en 90 procent dan hou je het echt niet droog. We moesten nog een uur of wat in de bus zitten voordat we op de plaats van bestemming kwamen. Dscf0001_4

Kon je tenminste alvast iets van de omgeving zien. De dagenervoor was het eiland nog geteisterd door cyclonen, dus her en der wasdat ook wel goed te zien aan gebroken taken en dat soort zaken. Maar je zag ookdat men druk bezig waren om alles om te ruimen en weer netjes te maken. We reden ook door het hoofdstadje Dscf0011_5Port Louis. Heel indrukwekend was dit nu ook weer niet. De huizen enappartementen zitten behoorlijk dicht tegen elkaar gebouwd en de hoofdweg is nuook niet echt heel breed en loopt dwars door het stadje heen. Veel aangebouwdestukken en golfplaten kennen ze hier wel. De plaats van bestemming moest het ressort La Pirogue Hotel zijn en bij aankomst werden we warm onthaald. Er werd muziek gespeelt en er was een lokale dansgroep en de drankjes en hapjes stonden al klaar.

Dscf0014_3Dscf0015_3

Nadat we ons buikje wat gevuld hadden werd het tijd om naar je kamer te gaan. Het was meer dan dat namelijk een huisje en de route er naar toe was prachtig. Fotoxb4s zeggen denk ik meer dan tekst, dus hier een aantal zodat je een goede indruk heb.

Dscf0019_2Dscf0022Dscf0021Dscf0020_4

Het evenement zou drie dagen duren waarbij elke avond een diner en eenfeestavond georganiseerd was. De laatste dag hadden ze echt alles uit de kastgehaald. Start van de avond werd ingeluid door vuurwerk wat vanuit zee werdafgevuurd. 9 verschillende eet gelegenheden waarbij allerlei verschillende typeeten kon krijgen, zoals sushi, allerlei soorten vis en vlees en zelfs kaviaar.Je kon het zo gek niet noemen en het was er. Qua drinken was alles wat je maarwilde er wel. Na het eten begon een live band te spellen aan het strand metschitterende muziek. Dit was een top band overgekomen uit Engeland. Aan heteinde van de optreden rond een uur of 12:00 sxb4avonds werd er weer vuurwerkafgesloten en dit duurde wel vijf minuten. Hierna was de disco geopend diedoorliep tot 04:00 in de ochtend. Ik heb wat HPCxb4s meegemaakt maar deze wasduidelijk de aller beste.

En wat doe je dan overdag. Lekker uitrusten aan het zwembad of strand. Heb verschillende keren gesnorkeld en onder water fotoxb4s genomen van de mooie gekleurde vissen. Het was gewoon prachtig om te zien. Deze fotoxb4s moeten nog ontwikkeld worden. Om toch een impressie hoe lekker het overdag was hierbij weer een paar fotoxb4s.

Dscf0040Dscf0031_1Dscf0036_1Dscf0037Dscf0044Dscf0047Dscf0074

Dscf0075_1

En waar wordt het volgend jaar georganisseerd….. het is Sun City Zuid Afrika. Dit jaar ook goed mijn best doen en wie weet….

Leave a comment